top of page

Klikk på bildet for fullskjermvisning

ICESCAPES I

År

Teknikk

Størrelse

Utstilt

2019

Etsning, karborundum og koldnål

Fra 60 x 48 til 585 x 290 cm

Trafo Kunsthall, Asker
Peder Balke-senteret, Gruppeutstilling, Kapp 2020 (utsatt)

I 2018 ble jeg invitert av Queen Sonja Print Award (QSPA) til et residensopphold på Articas grafikkverksted i Longyearbyen på Svalbard. Arbeidet mitt der omhandlet endringer i land- og havis. Isens ulike fysiske former - både i liten og stor målestokk - ble motiv i grafikkserien Icescape.

.

Naturen i Arktis er sårbar og klimaendringene der er dramatiske. Arktis varmes opp mer enn dobbelt så raskt som resten av verden, og ifølge forskere er sommerisen om noen tiår helt borte. Smelting av breer og sjøis i Arktis, permafrost som tiner, hetebølge og skogbranner i Sibir henger sammen og skyldes den ekstreme oppvarmingen i nord. Temperaturøkningen vil ikke bare ødelegge et vakkert, unikt og rikt økosystem, men  ifølge hav- og klimaforskere også føre til katastrofale endringer i vær, havstrømmer og havnivå.

 

Å få oppleve skjønnheten og kraften i islandskapene er overveldende. Isen endrer seg kontinuerlig på grunn av strømninger, avsmeltning og lysforhold. Med Icescape ønsker jeg å vise bruddstykker og glimt av disse unike, skjøre og viktige polområdene. Forhåpentligvis kan utstillingene invitere til nysgjerrighet og refleksjon over de dramatiske endringene som foregår i Arktis, og hva de kan innebære.

Mer om Icescapes I

bottom of page